Innovatie Long Life Bitumen Technologie op Friese N359

Door Elly van der Zee 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Innovatie Long Life Bitumen Technologie op Friese N359

Wereldprimeur voor Total en KWS met pilotproject duurzamer asfalt

Den Haag, 2 december 2019 – Afgelopen zaterdag heeft KWS in Fryslân de allereerste asfaltweg aangelegd met behulp van Total Long Life Bitumen. De levensduur van de weg wordt verlengd door dit bitumen met een nieuwe bindmiddeltechnologie die de oxidatie in asfalt aanzienlijk vertraagt. Het project, gefaciliteerd door de provincie Fryslân en gerealiseerd op de provinciale weg N359, maakt deel uit van een lang lopend Nederlands samenwerkingsproject op het gebied van asfaltverhardingen met langere levenscycli.  

Total en KWS, de marktleider in de productie van asfalt en wegenbouw in Nederland zijn enthousiast over het pilotproject. Het verlengen van de levensverwachting van asfaltwegen is een belangrijk onderwerp voor de snelwegensector, evenals voor nationale, regionale en lokale autoriteiten op hun weg naar duurzaamheid. “De Long Life-bindmiddeltechnologie is universeel en compatibel met zowel conventioneel bitumen als het TOTAL Styrelf®-assortiment, een reeks hoogwaardige polymeergemodificeerde bindmiddelen (PMB)”, vertelt Christophe Jacquet, VP Bitumen bij Total Marketing & Services in Frankrijk. “Het kan daarom worden toegepast op alle snelwegen en in de verschillende lagen van de weg”. Long Life-binders zijn geschikt voor alle soorten asfaltmengsels.

Testen, toetsen krachtenbundeling   
Sinds drie jaar voert Total uitgebreide laboratoriumvalidatieproeven uit om de voordelen van de Long Life-bindertechnologie aan te tonen. Het project in Friesland op de N359 zal nu nauwlettend worden gevolgd door KWS en Total, om de toegevoegde waarde van deze innovatie te toetsen. “Deze ontwikkeling, waarbij we de innovatieve bitumentechnologie van Total combineren met de asfalttechnologie van KWS, is een geweldig voorbeeld van het stimuleren van innovatie door de krachten te bundelen in strategische partnerschappen”, besluit Jan de Boer, directeur van KWS.

Specialistisch productieproces    
De gepatenteerde Long Life-bindertechnologie is een nieuwe mijlpaal in het Total Bitumen-programma “Sustainable Road”. Via dit programma ontwikkelt Total tal van oplossingen om klanten te helpen bij het verlengen van de levensduur van wegbedekking en het verbeteren van hun ecologische voetafdruk. De eerste productie op industriële schaal van Totals Long Life Bitumen werd vervaardigd in de Brunsbüttel-raffinaderij van Total in Duitsland. Dit is één van de weinige gespecialiseerde bitumenraffinaderijen in Europa. “De innovatieve manier waarop we bitumen verwerken in onze raffinaderij beschermt bitumen tegen veroudering veroorzaakt door oxidatie”, licht Stefan Oest toe, Product Development Engineer bij Total Bitumen Deutschland.

 

 

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000