Handle with care

GGD Rotterdam-Rijnmond

Publiekscampagne voor GGD Rotterdam-Rijnmond

“Wij doen meer dan alleen vakantieprikken en soa-testen. Help ons om dat te laten zien.” GGD Rotterdam-Rijnmond wilde meer naar buiten treden, haar positie claimen als belangrijke schakel in de gemeentelijke gezondheidszorg. En laten zien waarvoor je bij de GGD terecht kunt. In nauw overleg met de Rotterdamse GGD-specialisten ontwikkelden wij de publiekscampagne ‘Handle with care’.

Zuinig op jezelf

Samen met het team kozen wij de belangrijkste campagnethema’s, zoals seksuele gezondheid, gehoorschade en infectieziekten. Als kernboodschap kwamen we uit op: je hebt maar één lichaam, wees er zuinig op! Laat GGD Rotterdam-Rijnmond je daarbij helpen. We brachten die boodschap enthousiast, zonder belerend vingertje én met concrete tips. In de vorm van een wasvoorschrift: Handle with care.

Op straat en online

GGD is supporter van Gezond Rijnmond en bevordert de gezondheid vooral door preventie. Met opvallende posters in bussen, metro’s en abri’s op straat en een social media campagne vroegen we aandacht voor het werk dat GGD Rotterdam-Rijnmond doet. En in het bijbehorende digitale campagnemagazine doken we dieper in de wereld van de GGD in de regio.

 

Binnen beginnen

De campagne is eerst intern gelanceerd, om van de regionale GGD-medewerkers ambassadeurs te maken. Het gaat tenslotte over hun werk: zij geven inwoners steun en tips voor een gezond leven. Medewerkers deelden de social posts vanuit de campagne zelf ook volop en gaven de publiekscampagne daarmee een mooie boost.