Convoi Exceptionnel op weg van Groningen naar Philadelphia

Door Van Hulzen 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Convoi Exceptionnel op weg van Groningen naar Philadelphia

Hans Zijlstra verzendt eerste creaties naar USA voor Fleurop-Interflora World Cup

 

Groningen, 5 februari 2019 – Nog drie weken en dan vindt in Philadelphia de Fleurop-Interflora World Cup plaats. Bloemendesigners uit de hele wereld strijden om deze prestigieuze wereldtitel. De Groningse bloemist Hans Zijlstra vertegenwoordigt Nederland en trof afgelopen week belangrijke voorbereidingen. Drie meter hoge frames die straks decor zijn voor honderden bloemen, zijn op weg naar de andere kant van de wereld. 

“Het was een hele operatie”, vertelt Hans Zijlstra. “Het maken van de frames die ik als basis voor mijn bloemencreaties ga gebruiken, én het zorgvuldig inpakken en verzenden ervan. Maar het is gelukt. Alle spullen die ik nodig heb om deze wedstrijd, de olympische spelen van de bloemenbranche, tot een succes te maken, zitten in een container richting Amerika.”

Geheim
Wat er exact in de container zit, is geheim. Hans wil er zo min mogelijk over kwijt om zijn concurrenten niet op ideeën te brengen. “In elk geval bloed, zweet en tranen”, grapt Hans. “Want ik heb van half december tot half januari vaak van 08.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds aan deze objecten gewerkt. Dat deed ik in een speciaal daarvoor gehuurde ruimte in Groningen en niet in mijn eigen bloemenwinkel, zodat ik in alle rust en ruimte kon werken.” Via zijn mobiel kan Hans het transport op de voet volgen. De container komt naar verwachting op 15 februari aan in Amerika. Na uitgebreide inspectie van de douane hoopt Hans zijn spullen op 22 februari in ontvangst te kunnen nemen.

Onderdelen World Cup 2019
De Fleurop-Interflora World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. De komende editie vindt plaats van 26 februari tot en met 3 maart aanstaande. Aan de start verschijnen toparrangeurs uit 23 landen. “Als deelnemer aan deze wedstrijd maak ik in elk geval vijf creaties. Twee daarvan zijn verrassingsopdrachten, de andere drie heb ik hier in Nederland kunnen voorbereiden. De frames worden gebruikt bij de opdracht om een tafelarrangement te maken en de opdracht een architectonisch object neer te zetten. Alle opdrachten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek volgens het door Florint, The International Florist Organisation, vastgestelde internationale 100 puntensysteem”, aldus Hans Zijlstra.

Over Fleurop
Fleurop Interflora Nederland is sinds 1921 gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. In Nederland zijn meer dan 1.050 bloemisten aangesloten bij de coöperatie en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen. Met de rijke geschiedenis en deskundigheid van de organisatie bedient Fleurop dagelijks zowel de particuliere als zakelijke markt. Fleurop werd door het WUA! al viermaal bekroond met een eerste plaats bij de Performance Scan Bloemen (2013, 2014, 2015 en 2016) en won twee keer de titel ‘Beste Website’ bij hetzelfde instituut. De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: kwaliteit, service (waaronder ‘same-day-delivery’), samenwerking, eerlijkheid (transparante prijsstelling) en passie voor het vak.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000