Total Nederland ontvangt maatschappelijk verantwoord ondernemen award

Door Van Hulzen 3 jaar gelden
Home  /  Nieuws  /  Total Nederland ontvangt maatschappelijk verantwoord ondernemen award

De Business Award gaat dit jaar naar Total Nederland

Den Haag, 20 juni 2018– De Franse Kamer van Koophandel heeft een award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen toegekend aan Total Nederland N.V. Aanleiding is het initiatief om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen in één van haar tankstations. Eerder dit jaar werd Total Nederland hiervoor al beloond met de Gouden Hart award van het Werkgeverservicepunt Groot-Amsterdam.

De award werd recentelijk overhandigd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Business Awards van de Franse Kamer van Koophandel in Amsterdam. De prijs werd in ontvangst genomen door Olivier Van Parys, Algemeen Directeur van Total Nederland, en Niels Tap, Directeur Servauto Nederland B.V, de exploitatiemaatschappij van Total Nederland.

Reden voor de award is de geslaagde samenwerking met het Werkgeverservicepunt Groot-Amsterdam (een samenwerkingsverband van regiogemeenten en UWV WERKbedrijf) en DITIS (een HR-dienstverlener), met als gezamenlijk doel werkzoekende 50-plussers, voor wie het lastig is om op de arbeidsmarkt terug te keren, te ondersteunen en aan een baan te helpen. De samenwerking betreft een traject, waarbij langdurig werkzoekenden die geregistreerd staan bij UWV en gemeente Amsterdam, via DITIS een coaching traject aangeboden krijgen op één van de tankstations van Total Nederland.

Olivier Van Parys: “We zijn uiteraard blij met deze erkenning. Het is echter de kracht van de samenwerking tussen drie partijen die heeft gezorgd voor een succesvolle aanpak. Sinds de start medio 2017 hebben we op deze manier al meer dan 70 mensen met weinig perspectief op de arbeidsmarkt aan een baan kunnen helpen. Zij zijn voor ons de gemotiveerde en ervaren medewerkers waar wij zo hard naar op zoek waren.” Niels Tap vervolgt: “En het houdt hier niet op: ook in 2018 hebben we via deze samenwerking al weer ruim 40 nieuwe collega’s bij onze organisatie mogen verwelkomen, variërend van verkoopmedewerker tot zelfs stationsmanagers.”

Over Total Nederland
Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers in dienst. In Nederland telt het netwerk van Total op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt Total brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, ELF en Total Agri op de markt gebracht. Het bedrijf behoort tot de Total Groep, de op vier na grootste aardolie- en gasonderneming ter wereld. Het is een dynamische, internationale onderneming, die sterk is in productie, over een grote raffinagecapaciteit beschikt en een wereldwijd netwerk van 17.000 tankstations heeft. Voor meer informatie: www.total.nl.

Over Total
Total is een mondiale energieproducent en -leverancier, een toonaangevende internationale olie- en gasmaatschappij, en met SunPower en Total Solar een grote speler in de sector zonne-energie. Onze 98.000 medewerkers zetten zich in voor betere energie die veiliger, schoner, efficiënter en innovatiever is en die toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming is het een speerpunt van ons beleid te verzekeren dat onze activiteiten in meer dan 130 landen over de hele wereld voortdurend economische, sociale en milieutechnische voordelen opleveren. Voor meer informatie: www.total.com.

Categories:
  Nieuws, Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 100