Arbeidsmarktcommunicatie

Door Van Hulzen 3 jaar gelden
Home  /  Portfolio Item  /  Arbeidsmarktcommunicatie

Wat komt eerst, de droombaan of het bedrijf dat die droombaan aanbiedt? Arbeidsmarktcommunicatie is al lang niet meer een kwestie van de juiste persoon op de juiste plek. Het gaat om veel meer, het totaalplaatje: past de organisatie bij de verwachtingen van een kandidaat en past de kandidaat bij de verwachtingen van de organisatie. Wij helpen bedrijven en organisaties om hun positie op de arbeidsmarkt te formuleren.

Wat voor bedrijf ben je?
Welke mensen wil je graag aan je binden?
Wat heb je medewerkers te bieden?
Wat vraag je van de medewerkers?

Candidate journey

Het helpt om inzicht te hebben in de zoektocht van mensen of zelfs te weten waar zij zich bevinden voordat ze überhaupt zoeken, de zogenaamde candidate journey. Een variant op de customer journey met drie fasen: de inspiratiefase, de oriëntatiefase en sollicitatiefase. Soms voeren we voor opdrachtgevers een onderzoek uit onder de nieuwe medewerkers: hoe hebben zij zich georiënteerd en wat maakte dat ze voor deze werkgever kozen? We brengen de candidate journey van kandidaten graag in kaart, zodat we daar goed op kunnen aansluiten.

Bij ons kun je terecht voor:

  • arbeidsmarktstrategie
  • conceptontwikkeling van arbeidsmarktcampagnes
  • het organiseren van events
  • het opstellen van aantrekkelijke functieprofielen
  • advertenties, media-advies & -inkoop.


Case: Quaestus

Bureau Quaestus bemiddelt in kandidaten voor posities in Raden van Bestuur en directieteams. Een zeer specifieke doelgroep dus, die een benadering op maat vereist. Wij hielpen Quaestus met haar positionering als bureau in Executive Leadership zoals dat heet. De huisstijl van Quaestus heeft door ons een evolutie doorgemaakt. Tot uiting gebracht in een aantal spraakmakende producties: een whitepaper met de titel ‘Secure Base leadership, Van angst naar vertrouwen’, een advertentielijn, een corporate brochure, roll-up banners voor diverse events, een powerpointbibliotheek ter ondersteuning van klantpresentaties, en opgemaakte functieprofielen in de look & feel van opdrachtgevers. Allemaal uitwerkingen van ons advies om consistent te communiceren op een manier die aansluit bij de doelgroep en haar candidate journey.

Deze case gedeeld 0 keer
 000