Mediatraining

Door Van Hulzen 2 jaar gelden
Home  /  Portfolio Item  /  Mediatraining

Als professional vertel je vast graag over wat jou dagelijks bezighoudt. Dat kan over een product of een dienst gaan, over het bedrijf of de organisatie waar je voor werkt en wat je daar precies doet. Het formuleren van een compact verhaal, dat ook nog eens gehoor krijgt, is nog best lastig. En wat gebeurt er als je jouw boodschap moet overbrengen aan een groot publiek, waarbij een journalist je een microfoon voorhoudt en er een camera op je is gericht? Bijvoorbeeld in geval van een issue? Onze ervaren mediatrainers reiken praktische handvatten aan, waarmee je optimaal resultaat haalt uit de contactmomenten met de pers: voor én achter de camera.

Naar de kern van je verhaal
Naast een krachtige kernboodschap, bepaalt ook de wijze waarop gecommuniceerd wordt de efficiëntie van de boodschap. Hoe reageer jij wanneer je in de spotlights staat? Hoe makkelijk praten jou ook af gaat, het blijft lastig om in één take kernachtig een antwoord te formuleren. Het ontwikkelen van je communicatieve vaardigheden, terugkeren naar de kern van je verhaal. Daar is het ons om te doen.

Voorbereid zijn en veel doen
Wij bereiden je voor op een optreden in de media. Gepland of onverwacht. Jouw organisatie kan altijd in een situatie belanden waarbij je snel moet schakelen, direct moet improviseren. Zonder enige voorbereiding is dit lastig en haast niet te sturen. Weet daarom hoe een kernboodschap en antwoorden krachtig en helder te formuleren. Wanneer je ook nog precies weet welke houding je dient aan te nemen en hoe jij het best overkomt op camera, ben je goed voorbereid. En dan: lekker veel doen!

Training op maat
Wij bieden diverse mediatrainingen aan.

  • Introductie: omgaan met media-aandacht en je kernboodschap overbrengen
  • Training specifiek gericht op een bepaald issue
  • Opfriscursus: goed overkomen op camera, tips en trucs

De trainingen gaan in op het medialandschap, het formuleren van de kernboodschap en het overbrengen hiervan. Vooral ook leer je je te verdiepen in je toehoorders en de maatschappelijke context. Het verhaal komt pas over als je daarop aansluit. We oefenen voor de camera en simuleren voorkomende situaties. Praktijkgerichte cases dus, die we op basis van een intake samenstellen. Een training op maat, passend bij jou en jouw organisatie en vanuit onze inhoudelijke expertise als communicatieprofessionals:

  • Halve of hele dag
  • Individueel of team
  • Bij ons of op locatie
Deze case gedeeld 0 keer
 000