Events

Door Van Hulzen 2 jaar gelden
Home  /  Portfolio Item  /  Events
“Vanhulzen heeft de jaarlijkse Meet & Greet van WerkenbijdeEU met haar organisatietalent en creatieve ideeën tot een groot succes gemaakt.” – Katenka Creman, WerkenbijdeEU en ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Een event is een communicatiemiddel dat draait om beleving. Het is een vorm van live communicatie, die meer impact kan hebben dan andere communicatiemiddelen. Voorwaarde is wel dat je duidelijk hebt wat het communicatiedoel is van het event. Wat is de achterliggende communicatiestrategie?

Welke doelgroep moet het evenement bezoeken?
Wat wil je bij hen bereiken?
Welke boodschap moet bij hen tussen de oren gaan zitten?

Of een event doel treft, hangt af van de inhoud. Je moet met een sterk programma komen, wil je de juiste doelgroep aantrekken. Wij helpen opdrachtgevers hun doel, doelgroep en kernboodschap scherp te krijgen, om vervolgens mee te denken over programma en sprekers. Ons brede werkveld, van overheid tot retail en alles daar tussenin, maakt dat wij ruime kennis en ervaring hebben op diverse vakgebieden.

Look and feel
Sterke inhoud is één, die inhoud presenteren in een aantrekkelijke vorm is de volgende stap. Wij verzorgen de vorm van het evenement op alle mogelijke manieren. Zo stellen wij locaties voor, die in onze optiek de juiste schaal en sfeer hebben voor het event. Onze ontwerpers denken mee over de stijl van het event en verwerken deze in een aantrekkelijke uitnodiging, banners, teasers en bebording en aankleding.

Aan alles gedacht
Bij een evenement moet alles strak georganiseerd zijn, met een militaire discipline. Wij zijn door de wol geverfde organisatoren. Dus ligt er een draaiboek en is er een plan B en C voor het geval dat sprekers last-minute afzeggen.

Case: Werken bij de EU
Welke jonge Nederlanders gaan Europa vooruit helpen? Wie gaan de lijnen uitzetten voor de toekomst? Welke high potentials hebben straks invloed op het leven van 500 miljoen Europeanen?

De EU selecteert nieuwe medewerkers via een centraal georganiseerde procedure. De selectie richt zich op young professionals, die op zoek zijn naar een uitdagende baan. WerkenbijdeEU is het onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat deze professionals werft. WerkenbijdeEU organiseert jaarlijks een Meet & Greet voor deze doelgroep. Voor de organisatie van dit event zijn wij in 2015 voor het eerst gevraagd. Sindsdien organiseren wij deze Meet&Greet jaarlijks. Zowel de inhoud van het programma als de opbouw en presentatievorm van het event brengen we in samenspraak met Buitenlandse Zaken tot stand. De organisatie en coördinatie is in onze handen.
Jaarlijks komen er een kleine 450 bezoekers op dit event af, om van Nederlandse ervaringsdeskundigen te horen hoe het is om bij de EU te werken. Wat voor soort banen zijn er binnen de EU, welke contractvormen zijn er en hoe verloopt de sollicitatieprocedure? Maar ook: wat betekent het op privégebied als je gaat verhuizen naar bijvoorbeeld Brussel of Luxemburg? Ervaringsdeskundigen beantwoorden met plezier alle vragen.

Deze case gedeeld 0 keer
 200