Kennis opdoen en weer doorgeven

Door Van Hulzen 2 jaar gelden
Home  /  Nieuws  /  Kennis opdoen en weer doorgeven

Vijf vooraanstaande en spraakmakende wetenschappers die vertellen over de nieuwste ontwikkelingen voor het communicatievak. Dat is de kern van het Communication Leadership Program dat Prof. dr. Betteke Van Ruler samenstelde. Adviseur Marloes Scargo volgde de vijf colleges over o.a. merkdenken, reputatiemanagement en sociale media én over gedragsverandering. “Het was heel fijn om op een compacte manier kennis te maken met de meest recente ontwikkelingen op ons vakgebied. Tel daarbij op dat we met 25 vakgenoten zaten, dus ook cases uit de praktijk kwamen uitvoerig aan bod. Dat maakte het nog interessanter.”

De reeks is opgezet om communicatieprofessionals te helpen om scherper, strategischer en effectiever te opereren en zo meer impact te genereren. Marloes: ”Een eyeopener uit het college van dr. Reint Jan Renes was dat gedragsverandering gaat om drijfveren van mensen. Dat voert verder dan enkel kennis en gedrag, het gaat ook over gewoonten, impulsen, willen en kunnen, doen en blijven doen. Dat beïnvloeden vergt meer dan communicatie alleen. Méér nog dan het toekomstige gewenste gedrag moet je vooral kijken naar het huidige gedrag. Belangrijk dus om ook de klant daarin mee te nemen.”

En Marloes neemt ook haar collega’s bij Van Hulzen Communicatie daarin mee. Ze pende aardig wat kantjes vol met aantekeningen en werkt dat nu uit naar enkele mini-colleges die ze tijdens de lunchpauze gaat geven.

Category:
  Nieuws
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000