Groningse bloemist gaat voor Nederlands goud in USA

Door Van Hulzen 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Groningse bloemist gaat voor Nederlands goud in USA

Hans Zijlstra vliegt naar Philadelphia voor Fleurop-Interflora World Cup

 

Veenendaal, 21 februari 2019 – Met een koffer vol bloemschikattributen en een gezonde dosis spanning reist Hans Zijlstra morgen af naar Philadelphia. De Fleurop-bloemist uit Groningen zal er Nederland vertegenwoordigen tijdens de Fleurop-Interflora World Cup. De Olympische Spelen van de bloemenbranche.

Op de vraag of hij er klaar voor is, antwoordt Hans: “Zeker weten. Ik ga voor goud. De afgelopen weken stond mijn wereld op z’n kop. De voorbereidingen vergden de nodige inspanningen, maar ik weet zeker dat die hun vruchten zullen afwerpen. Collega-bloemisten met de nodige internationale ervaring, zoals Max van de Sluis, Martin Groen en Hanneke Frankema, hebben mij ontzettend goed geholpen. Met hen kon ik sparren, mijn werk kritisch bekijken en zodoende nog beter worden. Ook het thuisfront bood steun. Zonder de inzet van mijn vriendin Franka Roenhorst was dit niet mogelijk geweest.”

Container uit Nederland gearriveerd
Eind januari verzond Hans alvast een container met materialen die hij tijdens de wedstrijd zal gebruiken, naar Amerika. “Wat er precies in de container zit, houd ik graag geheim. Ik wil de concurrentie niet op ideeën brengen. Maar het zijn in elk geval meters hoge frames die ik hier in Groningen gebouwd heb en die straks decor zijn voor honderden bloemen. Een van de opdrachten is namelijk een architectonisch object neer te zetten. Ja, dat belooft wat!”

Onderdelen World Cup
De Fleurop-Interflora World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. Hans verschijnt aanstaande vrijdag aan de start samen met toparrangeurs uit 22 andere landen. Na twee dagen van voorrondes, waarin hij onder andere een tafelarrangement en een handgebonden boeket maakt, vindt de finale plaats op 3 maart. Alle opdrachten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem.

Hans Zijlstra is te volgen via https://www.facebook.com/HansZijlstragoesUSA/

Over Fleurop
Fleurop Interflora Nederland is sinds 1921 gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. In Nederland zijn meer dan 1.050 bloemisten aangesloten bij de coöperatie en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen. Met de rijke geschiedenis en deskundigheid van de organisatie bedient Fleurop dagelijks zowel de particuliere als zakelijke markt. Fleurop werd door het WUA! al viermaal bekroond met een eerste plaats bij de Performance Scan Bloemen (2013, 2014, 2015 en 2016) en won twee keer de titel ‘Beste Website’ bij hetzelfde instituut. De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: kwaliteit, service (waaronder ‘same-day-delivery’), samenwerking, eerlijkheid (transparante prijsstelling) en passie voor het vak.

Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000