Beter Engels in one, two, three

Door Van Hulzen 2 jaar gelden
Home  /  Persberichten  /  Beter Engels in one, two, three

Wij hebben onze Engelse taalkennis opgefrist met taalcoach Marlijn van Kempen. “Ik geef trainingen aan bedrijven en instellingen. Hoewel iedereen in de basis wel een woordje Engels spreekt, is er voor mij meer dan genoeg te doen. De woordenschat die nodig is voor het werk is niet iets wat op school werd aangeboden.”

De meest gemaakte fout die Nederlanders maken in het Engels is een grammaticale fout, vertelt Marlijn. We gebruiken in het Nederlands de voltooid tegenwoordige tijd vaak om aan te geven dat iets al gebeurd is en af is. Bijvoorbeeld:

I lived in Amsterdam for 6 years.

I have lived in Amsterdam for 6 years.

Wat is hier nu het verschil tussen? Als je met je Nederlandse brein redeneert, is er geen verschil. In beide situaties woon je niet meer in Amsterdam. Maar voor de Engelsen is er wel degelijk verschil. In de eerste zin woon je niet meer in Amsterdam, maar in de tweede zin wel. Je woont er al 6 jaar en nu nog steeds.

Wil je zelf aan je Engelse vaardigheden werken, dan heeft Marlijn de volgende tips voor je:

  • Maak via Nu beter Engels hier een gratis account aan en ontvang dagelijks een e-mail met 4 multiple choice vragen in je mailbox. Je krijgt meteen te zien hoe je resultaten zijn en kunt meer informatie lezen als je wilt leren van je fouten.
  • Volg Buffi Duberman op Instagram, Facebook of Youtube. Zij is de Engelse coach van de sterren en deelt graag haar kennis en tips via deze kanalen.
  • Duolingo is een app die vanaf de basis begint en je stapsgewijs een nieuwe taal leert door korte leuke activiteiten. Ook voor andere talen dan Engels geschikt.
Category:
  Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000