Blue Monday 2017 leidt tot verwarring

Door Van Hulzen 4 jaar gelden
Home  /  Nieuws  /  Blue Monday 2017 leidt tot verwarring

Groot aantal bedrijven hanteert verkeerde datum

Voorschoten, 16 januari 2017 – Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Donkere dagen, nieuwe voornemens zijn inmiddels gesneuveld en de vakanties lijken ver weg. Maar er is verwarring ontstaan. Want op welke maandag valt dit jaar Blue Monday? De 16e of de 23e januari?

De Britse psycholoog Cliff Arnall wist in 2005 genoeg. De maandag van de laatste volle week van januari moest wel de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Vanwege de definiëring de laatste volle week, valt Blue Monday 2017 daarom op de 23e januari. Slecht nieuws voor de bedrijven die in hun initiatieven en commerciële uitingen kozen voor de 16e januari. De meest deprimerende dag van het jaar wordt dus gekozen aan de hand van de laatste volle week van januari en niet op basis van de derde maandag van deze mooie maand.

Zonnige kant

‘Het is een deprimerende vergissing,’ zegt Huib Bannier – managing partner van communicatiebureau vanhulzen•gummo•kicks – met een knipoog. ‘Maar bekijk het van de zonnige kant: nu krijgen we twee deprimerende dagen in onze schoot geworpen. Ja, de kracht van pr… Die blijkt behoorlijk groot. Wat ons betreft is Blue Monday vooral een dag om blauwe wijn te drinken en een goed moment om te kijken naar wat we allemaal wél hebben. Denken vanuit mogelijkheden. Als ik mij niet vergis, denkt Cliff Arnall hier precies zo over.’

Over Blue Monday
De Britse psycholoog Cliff Arnall kwam in 2005 met een wetenschappelijke formule om de meest deprimerende dag van het jaar te bepalen. Deze dag noemde hij Blue Monday. De formule die hij hiervoor hanteerde luidt als volgt:

Hierin is W een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden het kerst was, Q staat voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en NA voor het gevoel om actie te ondernemen. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn. Oordeel zelf.

Categories:
  Nieuws, Persberichten
Dit bericht gedeeld 0 keer
 000